I vetëshpallur "shkëmbim legjendar i aseteve të kriptove", Poloniex nuk është më aq popullor sa do të ishte më, por gjithsesi ofron shërbim cilësor kur bëhet fjalë për tregtimin e bitcoin dhe altcoin. Ai ofron tarifat më të ulëta në industri dhe kërkon vetëm emailin tuaj gjatë regjistrimit pasi verifikimi i identitetit është 100% opsional.

Megjithatë, ajo mbetet prapa shkëmbimeve të tjera për sa i përket shërbimit ndaj klientit dhe ka përjetuar një shkelje të sigurisë në vitin 2014. Pas ndryshimit të pronarëve në vitin 2019, shkëmbimi është zhvendosur në Seychelles dhe ka miratuar një qasje më të hapur, të rregulluar lirshëm, e cila i lejon asaj të ofrojë një më të gjerë një sërë shërbimesh, mbështesin më shumë kriptovaluta dhe gradualisht ktheheni drejt të qenit një pjesë e rëndësishme e infrastrukturës së cryptoverse.

Informacion i përgjithshëm

 • Adresa e internetit: Poloniex
 • Kontakti i mbështetjes: Link
 • Vendndodhja kryesore: Seychelles
 • Vëllimi ditor: 4298 BTC
 • Aplikacioni celular i disponueshëm: Po
 • Është e decentralizuar: Jo
 • Kompania mëmë: Polo Digital Assets Ltd.
 • Llojet e transfertave: Kartë Krediti, Kartë Debiti, Transferim Kripto
 • Fiat i mbështetur: -
 • Çiftet e mbështetura: 94
 • Ka shenjë: -
 • Tarifat: Shumë të ulëta

Pro

 • Tarifa shumë të ulëta
 • Gama e gjerë e kriptomonedhave të mbështetura
 • Mbështetje për tregtimin e marzhit
 • Mbështetja e huadhënies me marzhë
 • Kërkohet vetëm email për të tregtuar

Kundër

 • Nuk ka monedha fiat
 • Mbështetja e klientit mund të jetë e ngadaltë
 • Është hakuar në të kaluarën
 • Shkëmbimi i parregulluar

Pamjet e ekranit

Rishikimi i Poloniex Rishikimi i Poloniex
Rishikimi i Poloniex
Rishikimi i Poloniex
Rishikimi i Poloniex Rishikimi i Poloniex

Rishikimi i Poloniex: Karakteristikat kryesore

Poloniex është një shkëmbim i centralizuar i kriptomonedhave për tregtarët me përvojë dhe amatorë të kriptomonedhave. Ai ofron një sërë tregjesh të kriptove, lloje të avancuara tregtie, si dhe tregtimin e marzhit dhe huadhënien e kriptove, gjë që e bën atë një vend të përshtatshëm për tregtarët nga të gjitha sferat e jetës.
Rishikimi i Poloniex

Karakteristikat kryesore të shkëmbimit përfshijnë:

 • Tregtoni mbi 60 kriptovaluta , duke përfshirë bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), ripple (XRP),tron (TRX), eos (EOS), monero (XMR) dhe shumë të tjera.
 • Tarifa të ulëta. Poloniex ka tarifat më të ulëta të tregtimit midis shkëmbimeve të njohura të altcoin.
 • Tregtimi i marzhit. Përveç tregtimit në vend, ju gjithashtu mund të kryeni tregti me marzh me tarifa të ulëta me levën deri në 2.5x .
 • Kreditimi i marzhit Poloniex. Ju mund të fitoni të ardhura pasive duke huazuar asetet tuaja kripto me interes.
 • Poloni DEX dhe IEO nisëse. Investoni në projektet e reja më të nxehta të kriptove dhe përdorni homologun e decentralizuar të Poloniex, Poloni DEX .
 • Regjistrohu dhe tregto brenda pak minutash. Poloniex nuk ju detyron të kaloni kontrollet KYC (njoh klientin tuaj), kështu që mund të regjistroheni me emailin tuaj dhe të filloni tregtimin menjëherë. Nëse nuk keni ende ndonjë kriptomonedhë, mund të blini disa me fiat duke përdorur integrimin e saj Simplex , megjithëse ky operacion do t'ju kërkojë të verifikoni identitetin tuaj.

Në vitin 2020, Poloniex nuk i mbështet tregtitë dhe depozitat fiat, dhe përpjekjet e saj për mbështetjen e klientit janë ende të vogla. Megjithatë, pas zhvendosjes së tij në Seychelles , shkëmbimi i kriptove pësoi një sërë ndryshimesh dhe është një nga shkëmbimet më të mira të altcoin sot për sa i përket përdorshmërisë, tarifave dhe performancës së platformës.
Rishikimi i Poloniex

Në këtë përmbledhje të Poloniex, ne do të shqyrtojmë situatën aktuale të bursës, tarifat e tregtimit, shërbimet, lehtësinë e përdorimit dhe aksesin.

Historia dhe Sfondi i Poloniex

I lançuar në Delaware, SHBA, Poloniex filloi në janar 2014. Themeluesi i tij është Tristan D'Agosta , i cili ka një përvojë në muzikë dhe themeloi më parë kompaninë Polonius Sheet Music në 2010.

Menjëherë pas lançimit, Poloniex pësoi një hak të profilit të lartë në mars 2014 kur humbi rreth 12% të BTC-së së saj , e cila kishte vlerë rreth 50,000 USD në atë kohë. Megjithatë, menaxhmenti i bursës iu përgjigj hakimit haptazi dhe duke ofruar rimbursime të plota për 97 bitcoin të vjedhura nga fitimet e kompanisë së D'Agosta.

Pas një fillimi të lëkundshëm, Poloniex-it iu desh të rriste përkohësisht tarifat e saj dhe u bë sërish titujt kryesorë në vitin 2016 si shkëmbimi i parë që listoi kriptomonedhën Ethereum (ETH). Pas kësaj, vëllimi i tregtimit të bursës filloi të rritet dhe u bë një nga shkëmbimet më të njohura për sa i përket likuiditetit.
Rishikimi i Poloniex

Në fillim të vitit 2018 Poloniex u ble nga kompania e pagesave Circle , e cila thuhet se synonte ta transformonte atë në shkëmbimin e parë plotësisht të rregulluar të kriptove në Amerikë. Kompania pagoi 400,000 USD për blerjen.

Për t'u bërë në përputhje me rregullat, bursa hoqi nga lista pothuajse 50% të aktiveve të saj kripto që rrezikohen të klasifikohen si letra me vlerë dhe zbatoi kontrolle të rrepta KYC (njoh klientin tuaj).

Një pikë tjetër e dhimbshme e klientit ishte mbështetja e klientit të Poloniex, e cila ishte po aq e mërzitshme sa uji i kanalit dhe kishte mbi 140,000 bileta të jashtëzakonshme të mbështetjes së klientit. Është raportuar se disa klientë kanë pritur për disa muaj përpara se të marrin përgjigje nga bursa. Një shërbim i tillë i dobët ndaj klientit kishte çuar në humbjen e mijëra përdoruesve të Poloniex.

2019 ishte një tjetër vit i madh ndryshimesh për shkëmbimin Poloniex. Në fillim të vitit, bursa u përball me sfida të shkaktuara nga pasiguria në mjedisin rregullator të kriptomonedhës në SHBA. Si rezultat, ajo vazhdoi të zvogëlojë listën e monedhave të disponueshme për investitorët e kriptove në SHBA. Në verë, shkëmbimi në pronësi të Circle u përplas në një pengesë tjetër për shkak të rrëzimit të kriptomonedhës CLAM pasi shumë investitorë pësuan humbje të papritura.

Në nëntor 2019, Circle ndau Poloniex në një entitet të veçantë, Polo Digital Assets, Ltd. , i mbështetur nga një grup i paidentifikuar investitorësh aziatikë, i cili përfshin CEO të TRON-it, Justin Sun. Kompania e sapoformuar u regjistrua në Seychelles - një ishull i largët në Paqësor i njohur për rregulloret favorizuese për kripto. Është gjithashtu një shtëpi për shkëmbime të tjera të parregulluara të kriptomonedhave si BitMEX , Prime XBT dhe thuhet se edhe Binance . Duke komentuar këtë lëvizje, Circle tha se ajo u përball me "sfida si një kompani amerikane që rrit një shkëmbim ndërkombëtar konkurrues".
Nën udhëheqjen e re, shkëmbimi i kriptove Poloniex mori një drejtim tjetër dhe hoqi kontrollet e detyruara AML/KYC, kështu që tani e tutje, është e mundur të tregtoni përsëri në Poloniex pa verifikim. Përveç kësaj, platforma shtoi veçori të reja që revokuan aksesin e tregtimit për klientët e Shteteve të Bashkuara, që do të thotë se braktisi plotësisht idenë për t'u bërë një bursë plotësisht e rregulluar.

Rishikimi i Poloniex

Në Dhjetor 2019, shkëmbimi i drejtuar nga Justin Sun doli sërish në qendër të vëmendjes. Këtë herë, ai tërhoqi ndjenja të diskutueshme për shkak të heqjes së DigiByte (DGB), një altcoin disi i njohur, pasi Justin Sun dhe themeluesi i DigiByte, Jared Tate, u përplasën në Twitter.

Në vitin 2020, Poloniex mbetet një shkëmbim i njohur i monedhës dixhitale me disa nga tarifat më të ulëta të tregtimit dhe tërheqjes në treg. Në shkurt, bursa përjetoi disa probleme me librin e porosive dhe iu desh të fshinte 12 minuta të historisë së tregtimit për shkak të një defekti. Në prill, bursa rinovoi ndërfaqen e saj në uebsajtin e saj dhe aplikacionet celulare dhe premtoi përmirësime më të rëndësishme më vonë gjatë vitit.

Vendet e mbështetura nga Poloniex

Aktualisht, Poloniex është një shkëmbim global me vetëm disa kufizime gjeografike. Qasja në platformën Poloniex është e ndaluar për banorët dhe qytetarët e vendeve të mëposhtme:

 • Kuba
 • Irani
 • Korea e Veriut
 • Sudani
 • Siria
 • Shtetet e Bashkuara

Përdoruesit nga vendet e tjera mund të hyjnë dhe të tregtojnë në Poloniex pa kufizime.

Për të hyrë në platformë, ju duhet vetëm të jepni emailin tuaj, pasi verifikimi i identitetit është fakultativ.
Rishikimi i Poloniex

Nivelet e verifikimit të Poloniex

Shkëmbimi i kriptomonedhës Poloniex ofron dy nivele verifikimi të llogarisë: Niveli 1 dhe Niveli 2.

 • Niveli 1: Ju merrni verifikimin e nivelit një si parazgjedhje pasi të regjistroheni në Poloniex. Ai lejon tregtimin e pakufizuar spot, depozitat, vendosjen e një kufiri ditor të tërheqjes deri në 20,000 USD dhe të gjitha shërbimet e tjera të Poloniex. Ju nuk do të jeni në gjendje të përdorni tregtimin e marzhit të Poloniex dhe IEO LaunchBase dhe mund të keni probleme me rikuperimin e llogarisë.
 • Niveli 2: Hyni në të gjitha veçoritë e Poloniex, duke përfshirë deri në 750,000 USD në ditë .

Për verifikimin e nivelit 1 , ju duhet vetëm të regjistroheni në shkëmbim duke përdorur një
adresë të vlefshme emaili. Për nivelin 2 , do t'ju duhet të paraqisni informacionin dhe dokumentet e mëposhtme:

 • Adresa juaj e banimit
 • Numri juaj i telefonit
 • Data juaj e lindjes
 • ID-ja juaj, patentë shoferi ose kartë identiteti
 • Dëshmia e adresës

Këtu është një video e shpejtë se si të filloni tregtimin në bursën Poloniex duke përdorur një llogari të nivelit 1 Poloniex.

Përveç llogarive të Nivelit 1 dhe Nivelit 2, tregtarët, profesionistët dhe institucionet me vëllim të madh mund të aplikojnë për hapjen e llogarive Poloniex Plus Silver , Gold ose Market Maker .

Shërbimet Poloniex Plus vijnë me përfitime të shumta, duke përfshirë tarifat më të ulëta të tregtimit, veçoritë premium, menaxherët e llogarive, përparësinë e listës së bardhë, rritjen e kufijve të tërheqjes dhe shumë më tepër.
Rishikimi i Poloniex

Mund të mësoni më shumë rreth programeve Poloniex Plus në faqen e mbështetjes Poloniex ose duke kontaktuar drejtpërdrejt shkëmbimin.

Duke folur për Programin Poloniex Market Maker, ai u bë për të nxitur ofruesit kryesorë të likuiditetit për t'u bashkuar me shkëmbimin. Ai u ofron atyre një zbritje prej 0.02% për urdhër të ekzekutuar të prodhuesit.
Rishikimi i Poloniex
Për t'u kualifikuar për programin Poloniex Market Maker, duhet të keni një volum tregtimi 30-ditor prej një minimumi prej 10,000,000 USD dhe të keni të paktën 12 pikë tregtimi në muaj.
Rishikimi i Poloniex

Performanca e çdo krijuesi të tregut vlerësohet në baza mujore. Mësoni më shumë se si funksionon gjithçka këtu.

Tarifat e Poloniex

Kur bëhet fjalë për tregtimin, tarifat e Poloniex janë ndër më të ulëtat në industri. Poloniex ngarkon përdoruesit e tij për vendosjen e tregtimeve spot dhe marzhi, si dhe tërheqjet e kriptomonedhave.

Orari i tarifave të tregtimit Poloniex është mjaft i drejtpërdrejtë. Tarifa që paguani për tregti varet nga fakti nëse jeni në anën e marrësit ose krijuesit të marrëveshjes, si dhe nga vëllimi juaj i tregtimit 30-ditor. Klientët VIP që bien në Poloniex Plus Silver, Gold ose nivelet e krijuesve të tregut paguajnë 0% për tregtimin e prodhuesit dhe më pak se 0,04% për porositë e ekzekutuara të marrësve.

Tarifa e prodhuesit Tarifa e marrësit Vëllimi tregtar 30-ditor
0,090% 0,090% Më pak se 50,000 USD
0,075% 0,075% 50 000 - 1 000 000 USD
0,040% 0,070% 1 000 000 - 10 000 000 USD
0,020% 0,065% 10 000 000 - 50 000 000 USD
0.000% 0,060% Më shumë se 50,000,000 USD
0.000% 0,040% Poloniex Plus Silver
0.000% 0,030% Poloniex Plus Gold
-0,020% 0,025% Prodhuesi i tregut Poloniex

Për hir të krahasimit, Kraken ofron një tarifë prodhuesi prej 0,16% dhe 0,26% tarifë blerësi për tregtarët me pakicë me volum të ulët, ndërsa shkëmbimi më i popullarizuar i altcoin Binance ofron një normë bazë 0,1% për tregti për çdo investitor me volum të ulët. Shkëmbime të tjera të njohura altcoin, të tilla si Coinbase Pro , Bitfinex ose Bittrex gjithashtu paguajnë shumë më tepër për tregti kur krahasohen nivelet më themelore të llogarisë.

Shkëmbim Tarifa e prodhuesit Tarifa e marrësit Vizitoni Exchange
Poloniex 0,09% 0,09% Vizitoni
HitBTC (i paverifikuar) 0.1% 0.2% Vizitoni
HitBTC (verifikuar) 0.07% 0.07% Vizitoni
Binance 0.1% 0.1% Vizitoni
KuCoin 0.1% 0.1% Vizitoni
Bitfinex 0.1% 0.2% Vizitoni
Kraken 0,16% 0.26% Vizitoni
Gate.io 0.2% 0.2% Vizitoni
Bithoven 0.2% 0.2% Vizitoni
Bittrex 0.2% 0.2% Vizitoni
Coinbase Pro 0.5% 0.5% Vizitoni

Tarifat e tregtimit të Poloniex janë më të larta se ato të HitBTC , e cila tarifon deri në 0.07% . Sidoqoftë, kjo normë zbatohet vetëm për klientët e verifikuar, ndërsa llogaritë e paverifikuara paguajnë një tarifë krijuesi prej 0,1% dhe tarifë marrësi 0,2% për çdo tregti të ekzekutuar në shkëmbimin HitBTC.

Si i tillë, Poloniex është opsioni më pak i kushtueshëm atje për përdoruesit që kërkojnë të ruajnë privatësinë e tyre.

I njëjti plan tarifash zbatohet për tregtimin e marzhit të Poloniex, pasi ju do të paguani 0,09% për çdo tregti të marzhit të ekzekutuar (plus tarifat e financimit të marzhit për tregtarët që hapin pozicione me levë).

Ja se si Poloniex renditet midis shkëmbimeve të tjera të tregtimit të marzhit.

Shkëmbim Leva Kriptovalutat Tarifat Lidhje
Poloniex 2.5x 22 0,09% Tregtoni tani
Kryeministri XBT 100x 5 0.05% Tregtoni tani
BitMEX 100x 8 0,075% - 0,25% Tregtoni tani
eToro 2x 15 0,75% - 2,9% Tregtoni tani
Binance 3x 17 0.2% Tregtoni tani
Bithoven 20x 13 0.2% Tregtoni tani
Kraken 5x 8 0,01 - 0,02% ++ Tregtoni tani
Gate.io 10x 43 0,075% Tregtoni tani
Bitfinex 3.3x 25 0.1% - 0.2% Tregtoni tani

Sa i përket depozitave dhe tërheqjeve, Poloniex nuk ngarkon askënd për depozitimin e kriptomonedhës. Edhe pse asnjë monedhë fiat nuk mund të depozitohet, tërhiqet ose blihet në platformë, ju mund të përdorni ende monedha të qëndrueshme të lidhura me fiat në tregtitë tuaja. Klientët do të tarifohen për tërheqjet, megjithëse këto janë vendosur nga rrjeti i secilës kriptomonedhë që tregtohet.

Për shembull, tërheqjet e bitcoin kushtojnë 0,0005 BTC , duke e bërë Poloniex ndër shkëmbimet më të lira për përpunimin e tërheqjeve.

Këtu është një mostër e vogël me disa nga tarifat e tërheqjes së Poloniex për disa nga kriptovalutat më të mira.

Monedhë Tarifa e tërheqjes
Bitcoin (BTC) 0,0005 BTC
Dogecoin (DOGE) 20 DOGE
Ethereum (ETH) 0,01 ETH
Dash (DASH) 0,01 DASH
Litecoin (LTC) 0,001 LTC
Tether (USDT) 10 USDT (OMNI) / 1 USDT (ETH) / 0 USDT (TRX)
Monero (XMR) 0,0001 XMR
Ripple (XRP) 0,05 XRP
Tron (TRX) 0,01 TRX

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, Poloniex ka një veçori të huadhënies dhe huamarrjes me marzh , e cila ju lejon të fitoni të ardhura pasive nga asetet tuaja kripto.

Të gjithë huamarrësit e marzhit u paguajnë interes huadhënësve bazuar në shumën e huazuar. Huadhënësi zakonisht specifikon normën e interesit; kështu që ka shumë oferta të ndryshme. Si huadhënës, ju do të paguani një tarifë prej 15% për interesin e fituar të paguar nga huamarrësi.


Rishikimi i Poloniex

Si përmbledhje, tarifat e Poloniex janë shumë të ulëta, pasi ajo drejton një nga shërbimet më pak të shtrenjta kripto-to-kripto në industri.

Poloniex Security

Pavarësisht se ka kaluar nëpër një hak të profilit të lartë në fillimet e tij, Poloniex është rikuperuar dhe sot konsiderohet të jetë një shkëmbim i besueshëm për sa i përket sigurisë.

Pas hakimit, CEO i Poloniex Tristan D'Agosta shkroi:

“Që nga hakimi, ne zbatuam auditimin e vazhdueshëm automatik të të gjithë shkëmbimit, forcuam sigurinë e të gjithë serverëve dhe ridizajnuam mënyrën se si përpunohen komandat në mënyrë që një shfrytëzim si ai i përdorur në mars të jetë i pamundur.”

Edhe pse shkëmbimi humbi 97 bitcoin , Poloniex e kishte menaxhuar situatën relativisht mirë. Së pari, uli balancat e të gjithë përdoruesve të shkëmbimit me 12.3% për të kompensuar përdoruesit që humbën fondet e tyre. Më pas, udhëheqja e bursës kompensoi të gjithë përdoruesit të cilëve u ishte zbritur balanca, duke treguar kështu përkushtimin dhe ndërgjegjen e biznesit të saj.
Rishikimi i Poloniex

Poloniex nuk ka pasur asnjë shkelje të dukshme të sigurisë që atëherë. Aktualisht, shkëmbimi thuhet se vendos masat e mëposhtme të sigurisë:

 • Mbrojtje kundër sulmeve DoS.
 • Mbrojtje e memories DNS bazuar në nënshkrime kriptografike.
 • Siguri e fortë kundër sulmeve në ueb si infiltrimi i robotëve.
 • Shumica e fondeve të përdoruesve të Poloniex ruhen në kuleta të ftohta.
 • Roli i llogarive për të mbrojtur informacionin privat të përdoruesve
 • Bllokimi i regjistrit për të parandaluar ndryshimet e paautorizuara në faqen e internetit.
 • Autentifikimi me dy faktorë.
 • Historia e regjistrit të sesioneve.
 • Konfirmimet me email dhe bllokimet e IP-së.

Sipas CryptoCompare Exchange Benchmark Q4 2019 , Poloniex merr një notë B dhe renditet e 17-ta në mesin e 159 shkëmbimeve të vlerësuara. Vlerësimi tregon se siguria e Poloniex është mesatare - shkëmbimi shënon 9.5 nga një maksimum prej 20 pikësh.

Nga ana tjetër, Poloniex është një shkëmbim i parregulluar . Ai operon jashtë sistemit tradicional financiar dhe për këtë arsye është vetëm një shkëmbim kripto-kripto. Si e tillë, nuk ka garanci nëse gjërat shkojnë drejt jugut, megjithëse themeluesit e Poloniex kanë provuar të sillen në mënyrë etike në të kaluarën.

Një element tjetër i sigurisë së Poloniex është se ai respekton privatësinë tuaj. Meqenëse nuk keni nevojë të kaloni kontrollet KYC/AML përpara se të filloni të tregtoni, ai nuk ka të dhëna përdoruesi për të shitur, gjë që është një lajm i mirë për individët që vlerësojnë të dhënat dhe privatësinë e tyre.

Në përgjithësi, mund të thuhet se Poloniex e merr seriozisht sigurinë e saj. Nuk rekomandohet të lini fondet tuaja në bursë për një kohë të gjatë, por nuk ka gjasa të hakohen përsëri në momentin që depozitoni fondet tuaja.

Përdorshmëria e Poloniex

Përdorshmëria e shkëmbimit është diçka që Poloniex e bën mirë. Gama e ekraneve, dritareve dhe kutive që ofron mund të ngatërrojë në fillim një tregtar më të papërvojë. Në të kundërt, një tregtar me përvojë mund të gëzojë një fleksibilitet dhe fuqi të madhe në mënyrën se si ata e bëjnë tregtimin e tyre të kriptove, qofshin ato tregtime në vend, marzhe, huadhënie ose pjesëmarrja në financimin e projekteve të kriptove.
Rishikimi i Poloniex

Sipas mendimit tim, Poloniex është një nga shkëmbimet më të lehta për tregtim. Pasi të regjistroheni me emailin tuaj, mund të depozitoni kriptovaluta përmes seksionit "Portofoli", ku mund të menaxhoni të gjitha fondet tuaja.
Rishikimi i Poloniex
Duke përdorur seksionin "Transferimi i Bilanceve", ju mund të financoni lehtësisht llogaritë tuaja të këmbimit ose huadhënies me disa klikime të thjeshta.
Rishikimi i Poloniex
Për ata që nuk kanë asnjë kriptomonedhë, Poloniex ofron një alternativë - ju mund të blini kripto direkt me kartën tuaj të kreditit ose të debitit duke përdorur integrimin e saj Simplex - do t'ju kushtojë ose 10 dollarë USD ose 3.5% ulje në shumën totale të transaksionit
Rishikimi i Poloniex

Shkëmbimi i kriptove Poloniex ka një dizajn të shkëlqyeshëm dhe një ndërfaqe të thjeshtë përdoruesi. Megjithëse mund të mos jetë alternativa më e thjeshtë për një fillestar të plotë, nuk duhet të jetë problem nëse jeni një nxënës i shpejtë - çdo dritare është vendosur qartë dhe vendoset në vendin e duhur.

Para së gjithash, do të vini re grafikun e Poloniex për librin specifik të porosive. Mundësohet nga TradingView , kështu që ju mund ta personalizoni me treguesit tuaj të preferuar dhe mjete të tjera të analizës.
Rishikimi i Poloniex

Në anën e djathtë të ekranit, do të shihni panelin "Markets", ku mund të zgjidhni çiftin e kriptomonedhave që ju interesojnë. Për momentin, ju mund t'i renditni ato sipas çifteve TRX , BTC , USD (stablecoin) dhe ETH .

Më poshtë, do të gjeni kutinë "Njoftimet", e cila ju informon për zhvillimet më të fundit në lidhje me shkëmbimin Poloniex, si dhe llogarinë tuaj.
Rishikimi i Poloniex
Më pas, do të shihni tre porosi që vendosin dritare për blerje, vendosjen e porosive me ndalesë kufiri dhe shitje. Përveç kësaj, ju mund të vëzhgoni librat e porosive të blerjeve dhe shitjeve, grafikun e thellësisë së tregut, porositë tuaja të hapura dhe historinë e tregtimit. Nëse ju pëlqen kompania, mund të shikoni gjithashtu Trollbox të Poloniex, ku mund të bisedoni me tregtarët e tjerë.
Rishikimi i Poloniex

Paneli i tregtimit të marzhit duket saktësisht si dritarja e tregtimit në vend. Dallimi i vetëm është tabela përmbledhëse "Llogaria e Marzhit" në anën e djathtë të ekranit dhe përmbledhja e pozicioneve tuaja të hapura poshtë saj.
Rishikimi i Poloniex

Kur bëhet fjalë për seksionin e huadhënies së marzhit, do të gjeni gjithashtu një ndërfaqe të qartë dhe të drejtpërdrejtë. Aktualisht, Poloniex mbështet huadhënien e 16 aktiveve kripto , por ka të ngjarë të mbështeten më shumë në të ardhmen. Këtu mund të gjeni tregjet më të fundit dhe ofertat për kredi. Përndryshe, ju gjithashtu mund të krijoni një ofertë me normën dhe kushtet tuaja të preferuara të interesit.

Kryerja e ndonjë prej këtyre operacioneve është e lehtë, duke kërkuar vetëm që përdoruesi të transferojë kriptomonedhën nga llogaritë e tyre të këmbimit ose në llogaritë e tyre të marzhit ose në llogaritë e huadhënies. Kjo ndihmohet edhe nga faqosja e qartë e ekraneve dhe faqeve të Poloniex, të cilat kanë një dizajn të pastër, me sfond të bardhë.

Në mënyrë të ngjashme, përfundimi i tregtimeve dhe tërheqjeve është mjaft i shpejtë, me shkëmbimin që deklaron se tërheqjet do të zgjasin jo më shumë se 24 orë më së voni. Thënë kështu, disa klientë janë ankuar se, gjatë periudhave të pikut të tregtimit, ata mund të presin një kohë për një përgjigje nga mbështetja e klientit.

Aplikacioni celular Poloniex

Rishikimi i Poloniex

Edhe pse mund të navigoni në faqen e internetit të Poloniex në shfletuesin e telefonit tuaj celular, mund të përdorni gjithashtu një nga aplikacionet Poloniex për pajisjet Android ose iOS .

Aplikacionet janë të përshtatshme për tregtim në lëvizje, por ato nuk përfshijnë ende të gjitha veçoritë e disponueshme në faqen e internetit. Ju nuk do të keni akses në tregtimin e marzhit, aftësinë për të blerë kripto me një kartë bankare ose për të përdorur kreditimin e marzhit ose platformën Poloniex IEO.

Sidoqoftë, është ende një opsion i mirë për tregtimin në vend, menaxhimin e llogarive, krijimin e sinjalizimeve dhe menaxhimin e financave tuaja të kriptove sa herë që jeni larg kompjuterit tuaj.

Poloniex LaunchBase

Rishikimi i Poloniex

Të apasionuarit pas ofertës së shkëmbimit fillestar (IEO) mund të përdorin gjithashtu Poloniex LaunchBase, i cili debutoi në maj 2020.

Këtu, mund të gjeni disa nga projektet më të fundit të IEO që hyjnë në kriptoverse dhe të investoni në to që në fazën e hershme. Ki parasysh që duhet të jesh një klient i verifikuar për të marrë pjesë në IEO-të e Poloniex.

Shkëmbim i Decentralizuar Poloni DEX

Rishikimi i Poloniex

Poloni DEX është një version i decentralizuar i shkëmbimit Poloniex. Megjithëse është një shkëmbim i ndryshëm nga Poloniex, të dy shkëmbimet po punojnë ngushtë së bashku që nga blerja dhe zhvendosja e kompanisë në Seychelles.

Poloni DEX më parë quhej "TRXMarket" dhe është një shkëmbim i bazuar në TRON . Plus më i madh është se nuk ngarkon asnjë tarifë tregtare (0% për tregti), dizajn të qetë dhe përvojë të pandërprerë të përdoruesit.

Megjithatë, si shumica e bursave të decentralizuara në këtë fazë, asaj i mungon likuiditeti, veçanërisht në krahasim me bursën e saj mëmë, gjë që e bën më të vështirë ekzekutimin e tregtimeve në bursë.

Mbështetja e Klientit Poloniex

Mbështetja e klientit Poloniex është një lloj qese e përzier, pasi shumë përdorues janë ankuar se sa i ngadalshëm është për t'u përgjigjur. Sidoqoftë, është e arritshme përmes kanaleve të mëposhtme:

 • Mbështet sistemin e biletave nëpërmjet qendrës së ndihmës
 • Baza e gjerë e njohurive FAQ
 • Trollbox
 • Twitter dhe kanale të tjera të mediave sociale.

Poloniex nuk ofron mbështetje telefonike dhe thuhet se do të përgjigjet brenda disa ditësh. Mënyra më e shpejtë për të marrë mbështetje është duke pyetur drejtpërdrejt moderatorët në kutinë e trollit.

Metodat e depozitimit dhe tërheqjes së Poloniex

Poloniex lejon tregtimin vetëm në kriptovaluta, kështu që klientët duhet të bëjnë depozita dhe tërheqje kripto. Për fat të mirë, kjo është mjaft e thjeshtë: faqja e Tërheqjes së Depozitave u jep klientëve një adresë portofol për secilën kriptomonedhë që dëshirojnë të depozitojnë dhe u lejon atyre të fusin adresën e tyre të jashtme të portofolit kripto për çdo monedhë që duan të tërheqin.

Poloniex nuk mbështet depozitat fiat, por ju mund të blini bitcoin dhe kriptovaluta të tjera duke përdorur kartën tuaj të kreditit ose debitit nëpërmjet integrimit të shkëmbimit me procesorin e pagesave kripto Simplex.

Me Simplex, mund të blini midis 50 - 20,000 USD në ditë dhe deri në 50,000 USD në muaj. Tarifat e përpunimit të pagesave përfshijnë ose tarifën prej 10 USD ose 3,5% ulje në shumën totale të transaksionit (cilado që është më e lartë).
Rishikimi i Poloniex

Depozitat dhe tërheqjet e Poloniex përpunohen shpejt dhe pa vonesa të gjata. Poloniex ngarkon një tarifë tërheqjeje për çdo kriptomonedhë, e cila ndryshon sipas monedhës dixhitale.

Rishikimi i Poloniex: Përfundim

Platforma e shkëmbimit Poloniex kishte disa vite të trazuara, por duket se tani shkëmbimi është gati të stabilizohet dhe të rifitojë bazën e saj të përdoruesve. Platforma e tregtimit ofron disa nga tarifat më të ulëta të tregtimit të kriptomonedhave në treg, tregtimin e marzhit, huamarrjen e marzhit, ka shkëmbimin e saj të decentralizuar dhe tastierën e nisjes IEO. Edhe pse shërbimi i tij ndaj klientit nuk është më i miri, ai ju lejon të tregtoni pa masa të detyruara KYC, që është një element i rrallë pozitiv në industrinë e sotme të kriptove.

Megjithatë, Poloniex mbetet i parregulluar, prandaj jini të kujdesshëm dhe mos lini sasi të konsiderueshme të aseteve kripto në shkëmbim për periudha të gjata. Për shkak të ndërfaqes së tij të qartë, shkëmbimi është një pikënisje e shkëlqyer për fillestarët, si dhe tregtarët më me përvojë. Duhen vetëm disa minuta për t'u regjistruar dhe për të filluar tregtimin, kështu që përdorni atë në avantazhin tuaj.

Përmbledhje

 • Adresa e internetit: Poloniex
 • Kontakti i mbështetjes: Link
 • Vendndodhja kryesore: Seychelles
 • Vëllimi ditor: 4298 BTC
 • Aplikacioni celular i disponueshëm: Po
 • Është e decentralizuar: Jo
 • Kompania mëmë: Polo Digital Assets Ltd.
 • Llojet e transfertave: Kartë Krediti, Kartë Debiti, Transferim Kripto
 • Fiat i mbështetur: -
 • Çiftet e mbështetura: 94
 • Ka shenjë: -
 • Tarifat: Shumë të ulëta
Thank you for rating.